• Home
  • U kunt niet meer door een deur met uw zakenpartners of (mede) aandeelhouders

U kunt niet meer door een deur met uw zakenpartners of (mede) aandeelhouders

Ook dat kan gebeuren, een samenwerking, die zo veelbelovend begon, gaat zorgen voor irritatie en ergernis.

Het kan dan zijn, dat uw partner, mede vennoot, aandeelhouder, enz., niet of onvoldoende doet, wat u op basis van afspraken en contracten van hem verwachtte / had mogen verwachten.

Zo komt het in maatschappen en vennootschappen onder firma vaak voor, dat de een harder werkt dan de ander, minder met vakantie gaat, meer aanwezig is (vaak aangezwengeld door echtgenoten) en dat gaat wringen.

Bij distributiecontracten kan het zo zijn, dat de verkoopminima weliswaar niet worden gehaald, maar dat dit te wijten is aan de levertijden, service, etc., van de leverancier, fabrikant, principaal.

In een B.V. worden vaak afspraken gemaakt tussen de aandeelhouders door middel van zgn. aandeelhoudersovereenkomsten en het komt dan ook voor, dat (een der) aandeelhouders zich daaraan niet houd(t)en.

Het kan ook zijn, dat de besluiten van een aandeelhoudersvergadering niet of niet goed worden uitgevoerd.

Of: (een van de) aandeelhouders (al dan niet met 50%) blokke(e)r(t)en constant (al dan niet noodzakelijke) beslissingen.

Of: een aandeelhouder gaat (al dan niet na verkoop van zijn aandelen) met de B.V. concurreren.

ROESINK DE ZEEUW kan u helpen bij het inventariseren van de mogelijke gevolgen van het eind van een samenwerking, maar ook bij de feitelijke ontvlechting ervan.

Ook hier geldt, dat de mogelijkheden zo talrijk zijn en zo complex kunnen zijn, dat hier moet worden volstaan met het aanstippen van een beperkt aantal ervan.

Daarom bent u ook wat dit betreft welkom voor een gratis oriënterend gesprek van maximaal een half uur.

Algemene voorwaarden

Op de werkzaamheden van iedere advocaat zijn van toepassing de algemene voorwaarden, zoals u die eenvoudig elders op deze website kunt vinden. Op verzoek wordt u daarvan, zonder dat daaraan voor u kosten zijn verbonden, een exemplaar toegestuurd.

CONTACT

AdvocaatMr D. Roesink
Telefoon+31 35 693 6464
Fax+31 35 693 6944
E-mailroesink@lawmasters.eu

Contact

© Vijverzicht B.V. Alle rechten voorbehouden.